ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Какво точно е чим ?

Това е трева, която се отглежда в специални чимови стопанства, разработени в рамките на научното наблюдение и когато е готова, тя се нарязва на ролки, заедно с тънък слой на почвата, която се подкрепя от кореновата система и специална разградима PVC мрежа.

Как се транспортира?

Четириос транспорт може да носи около ± 1 100 м ², а малка кола (двуосен) около 500м ². Тревата се поставя в палети около 50м ² / палет, с приблизително тегло 1 000 кг (± малки отклонения). След това се поставя в камиони.

След инсталацията, колко дълго ще трябва да чакаме, преди да се върви по него?

По-малко от три седмици е оптималното време, което е времето необходимо за корените да проникват в почвата.

Как да инсталирате чим?

Инсталацията се извършва като полагане на тревни килими върху подготвената земята.

Какви са критериите за избор на правилен вариетет?

Характеристиките на всеки сорт, който е описан в този сайт може да ви помогне в зависиомост от необходимостта за вашите нужди.
Ако имате нужда от допълнителна помощ, моля не се колебайте да се свържете с нас на телефон +359 892 410 946.

Кой е най-подходящият сезон за инсталация?
Тревният чим може да се инсталира при температура от 40°С до температура около 0°C, като някои фактори са взети под внимание.

Кой е максималният срок на тревата от рязането до инсталирането й?

През горещите дни на годината, инсталацията трябва да бъде направена в рамките на 48 часа, но през хладните и студени дни може да бъде поставена в рамките на 72 часа.

Колко често трябва да се коси тревата?

В зависимост от температурата на въздуха, косенето на тревния чим е необходимо 4-5 пъти на месец за студенолюбивите сортове на сезон и 1-2 пъти за топлолюбивите сортове.

Каква е идеалната височина на рязане?

За студенолюбивите сортове 4-5 см, а за термофилните сортове 2-3 см. Препоръчително е да се коригира косачката на плоска повърхност. Не позволявайте на тревата да расте до момента, в който листата се накланят и винаги помнете, че ножовете трябва да бъдат остри, защото в противен случай те ще повредат тревата и ще оставят следи по листата и в резултат на това ще бъдат уязвими към гъбични болести. Ако тревния чим се развива твърде много, го окосете постепенно в рамките на седмица, докато не достигне желаната височина.Никога не трявбва да се окосява повече от 1/3 от дължината на листната маса на тревния чим.

Колко често трябва да поливаш чима?

Тревата се нуждае от около 20-40 мм вода на седмица, в зависимост от климатичните условия и сорта.

Колко торове са нужни на чима?

Необходимото количество зависи от плодородието, състав на почвата, сорта и сезона, както и желаната скорост на развитие. За да се определи коя тор е подходяща във вашия случай, свържете се с някой от нашите бизнес партньори.

Какво е Big Slab?

Това е машина за рязане с размери 1м широчина х 60м дължина. Инсталацията на това място се извършва със специални моторни каруци. Препоръчва се особено за големи плоски области като футболни игрища, голф игрища, средни и големи градини. При машинното полагане основното предимство е, че инсталацията ще приключи много по-рано.

Какво е сламенo поткритие?

Това е натрупването на стари корени, листа и други органични вещества, които се намират между почвата и повърхността на листата. Те възпрепятстват проникването на вода към кореновата система.

Как да премахнете сламеното покритие?

Чрез специален инструмент. Има и специализирани автоматични машини, които премахват сламата, без да причинят проблем на тревата. Препоръчваме за площи над 100м2, да се използва специализирана техника.

Как мога да позная проблем от вредители ?

Колкото по-бързо установите такава инфекция, толкова повече шансове има за последващите действия с премахването на конкретен проблем. Сиви ларви: Те се движат към кореновата система, за да бъде изконсумирана. Признаците, че могат да бъдат повредени листата са кафяви петна по тях и птиците често посещават вашата морава. Ако подозирате присъствието им, премахнете част от тревата и проверете за присъствието им. Повече от пет на квадрат може тревата да се нуждае от лечение. Щетите изглеждат като големите неравни участъци. Лечението трябва да се осъществява по време на вечерните часове, когато ларвата е на повърхността, за да се изхранва. Вземете съвета от вашата най-близка агро-аптека, за да се преборите възможно най-рано от инфекция, която обикновено има дълга продължителност.

Кога трябва да поръчате чим?

Заявката трябва да се прилага най-малко два дни предварително. Доставката ще се извършва на следващия ден, след като е одрязана тревата.

ORGANIC SОLUTIONS инсталира ли чим?

ORGANIC SОLUTIONS не инсталира трева. За по-добър резултат се свържете с нас, за да се препоръчаме най-добър партньор в близост до вас.

Поддръжката и дълголетието ме притеснява много. Какво да правя след инсталацията?

Тревата се доставя в перфектно състояние. Това добро състояние зависи основно от добрата поддръжка и нейното правилно използване. Важни точки:
Преди инсталацията:
1. Правилен избор на сорта в зависимост от вашите нужди.
2. Правилен избор на почвата и подложката. Почвата където тревния чим ще бъде поставен трябва да съдържа над 80% от пясък, който трябва да бъде обогатен с органично вещество.
След инсталацията:
3. Обилно поливане веднага след като тревния чим на ORGANIC SОLUTIONS се постави, трябва да се постараете за количеството на водата да бъде до подгизване. Като цяло, дълбочинното напояване е задължително. Винаги се напоява през сутрешните часове.
4. Не позволявайте на тревата да расте прекалено високо. Винаги го косете на предложената височина според сорта.
5. Максималното хранене на тревата се извършва след напояване, което е най-важната част за здраве и дълголетие на тревния чим.
ORGANIC SОLUTIONS са заедно с Вас и имаме представителства в почти всяка част на България.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, моля свържете се с нас чрез нашият имейл или на телефонните номера.

Разгледайте страницата ни за чимове цена

Още в категория чимове

Предимства

Едно просто нещо, което може да се изглади и да разреши проблемите с околната среда е тревата…

Прочети повече

Въпроси и отговори

Често задавани въпроси и тяхните отговори…

Прочети повече

Сортове

Голямо разнообразие от различни видове сортове, подходящи за всякакви тревни площи…

Прочети повече

Инструкции

Инструкции за подготовка при полагане на тревните чимове…

Прочети повече

T.P.I. Спецификации

ЧИМ спецификации, определени от T.P.I. (Тревен чим на международните производители)…

Прочети повече