Поддръжка на трева

Машини за поддръжка на трева

Всички спортни тревни повърхности трябва редовно да се регенерират. Избор на възстановяване интервенции зависи от състоянието на борда, по време на натоварването му в игра сезон и текущата поддръжка, които получава. Възстановително интервенции трябва да се извършва бързо и агресивно, колкото е необходимо тревата. Регенерация машини Eurogreen използва всички налични последните научни открития по отношение на грижи за активно използвани пасища. За тези цели Eurogreen разработва и произвежда специални регенеративни машини, които имат висока производителност и реставрационна намеса извършва интензивно достатъчно.

Какво е необходимо за правилна поддръжка на трева?

Можете да покажете буйна, зелена морава ако отделите достатъчно време и положите усилия за постоянна поддръжка на тревата си. Грижата за моравата включва комбинация от прости ежедневни и седмични задачи, които можете да извършвате сами или да потърсите малко помощ от специалист по озеленяване.

Виж повече

Поддръжката на трева включва редовно косене

Съвет номер едно за невероятен зелен терен е редовното косене на тревата. Косенето на вашата зелена площ поне веднъж седмично през пролетния и летния сезон е стандартна грижа за поддръжка на тревата. В зависимост от климата и метеорологичните условия може да се наложи да коригирате графика си и да косите по-често или по-рядко.

Поддръжка на трева 1

Поддръжка на трева – редовно косене

Времето от деня, когато косите, също е важно за поддръжката на тревата. Тревата бива поддържана овлажнена, ако бъде косена рано вечер. Освен това, не забравяйте да режете само около една трета от височината на стръковете  всеки път, когато косите. Полагайте грижи за косачката си тя е важен инструмент в поддръжката на тревата Ви.

Настройте правилно поливната си система за добра поддръжка на тревата

Следващата ключова съставка за здрава тревна площ е достатъчното количество вода. Не е необходимо да напоявате моравата си всеки ден, освен ако нямате нови тревни семена. Идеалният график за поддръжка на тревата чрез поливане е около два или три пъти седмично. За да извлечете максимума от напояването си, използвайте пръскачка, която покрива цялата площ на моравата. Настройте поливането си рано сутрин, между шест и десет. Поливката по средата на деня или през нощта може да не даде най-добри резултати за поддръжката на тревата.

Персонализирайте вида на тревата си – поддръжка на трева

За нови имоти и зони, където моравата се нуждае от цялостен ремонт, е възможно да персонализирате вида трева за оптимална производителност. Има много различни сортове трева, които са популярни за зелени площи и поддръжка на тревата. Сортовете трева също се представят по различен начин в зависимост от специфичния климат на вашия регион и количествата валежи. Не забравяйте да изберете правилната трева за вашата климатична зона. Професионалистите работещи в Organic Solutions биха могли да Ви помогнат с избора и поддръжката на тревата.

Добавете тор към вашата рутинна поддръжка на тревата

За да получите невероятно зелени и здрави привличаща окото тревни стръкове е необходимо да добавите тор към поддръжката на тревата си. За торенето на моравата ви ще са необходими консумативи, като разпръсквачка за трева и висококачествен тор, който отговаря на изискванията на вашето разнообразие от трева. Преди да наторите, ще трябва да напоите моравата си няколко дни предварително, за да подготвите почвата за този тип поддръжка на трева. Напълнете машината за разпръскване с подходящ продукт, след това се разходете по периметъра на моравата, за да я наторите и подхраните като част от Вашата поддръжка на трева..

Инвестирайте в контрол на плевелите, за правилна поддръжка на трева

Предпазването на тревата от плевелите е предизвикателство за повечето собственици на жилища. Няколко принципа за основна поддръжка на тревата могат да помогнат за спирането на излизането на плевелите извън контрол. Ежеседмичното косене, торене и дълбоко поливане на моравата ви са три неща, които можете да направите, за да се предпазите плевелите и да имаме правилна поддръжка на тревата си.

Поддръжка на трева 2

Поддръжка на трева за красив двор

Засявайте отново увредените участъци от моравата, това ще допринесе за правилната поддръжка на тревата

Ако някои части от моравата ви изглеждат страхотно, а други зони са на петна, време е да направите малко повторно засяване. Тревните площи, които са обрасли с бурени, също може да се нуждаят от повторно засяване. Започнете процеса на подсяване, като убиете всички плевели с мощен хербицид така поддръжката на тревата ще е по-лесна в бъдеще. След това изберете издръжлив сорт тревни семена. Изгребете и аерирайте почвата, за да я подготвите за засяване.

Аерирайте редовно почвата си за да постигнете правилна поддръжка на тревата

Когато почвата се уплътни кислородът не може да достигне до микробите, които разграждат органичната материя, за да обогатят почвата. За да поддържате моравата си здрава, добра идея е периодично да я аерирате – за да разрохкате уплътнената почва.

Organic Solutions – доказани професионалисти в поддръжката на трева

Ние в Organic Solutions държим на правилната поддръжка на тревата. Благодарение на програмата за машини и уреди на EUROGREEN постигаме условията на европейските стандарти за безопасност при поддръжка на трева. Нивото ни по отношение на вложените материали и качеството на обработка е първокласно. Предлагаме на българският пазар богато разнообразие от уреди и машини за поддръжка на трева.

Поддръжка на трева 3

Поддръжка на трева – доверете ни се
 • Робот косачка CutCat – той е специално разработен за поддръжка на трева покриваща спортни терени. Доказва се като изключително обещаваща автоматизирана система за поддръжка на трева в помощ на професионалистите. Ежедневното косене за поддръжка на тревата може да протича без присъствието на обслужващ персонал. Поради ежедневната поддръжка на тревата отпада нуждата от събиране на тревата, тъй като биват отрязани изключително малки парченца от тревните стъбла;
 • Професионален инструмент за вертикално рязане – посредством бърза размяна на инструментите този уред е повече от подходящ за поддръжката на трева в градинарството и ландшафтното оформление. Той е предназначен за поддръжка на трева на големи площи. Бива използван за подготовка на почвата за поставяне на тревни чимове, за отстраняване на врасната растителност върху синтетични спортни настилки и за фрезоване;
 • Шпидлерова косачка G680 – тя е произведена с голяма ширина на рязане. Захранвана е от осем конски сили в едноцилиндровият четиритактов бензинов двигател. Притежава ръчна спирачка за допълнителна безопасност при работа по поддръжка на трева върху наклонен терен;
 • Самозареждащ пясъкоразпръсквач – този уред е конструиран специално за употреба на затревени спортни площи и поддръжка на трева.
 • Полуавтоматичната мобилна количка за дъжд е комфортен уред с многократно доказали се качества в поддръжката на трева;
 • Универсален уред за тревни изкуствени и прахови настилки – универсална решетъчна брана с четка за професионална поддръжка на спортни терени. Подходяща е за поддръжка на трева в естествен вид или на изкуствени и прахови настилки;
 • Перфоратор за зелени площи – тази високоефективна машина е с двойна функция. Сее с перфориране и аериране на почвата и посипва с пясък за отслабване на тревната покривка. Шпицова до петстотин дупки за поддръжка на тревата чрез аериране;
 • Многофункционална брана – поддръжката на тревата с този уред започва от косене, преминава през притегляне на пясък и достига до аериране;

За да откриете още изключителни уреди и машини за поддръжка на трева посетете сайта на Organic Solutions. Ако имате нужда от помощ или съвет свързан с поддръжката на тревата ви се свържете с нашите консултанти.

Какво е необходимо за правилна поддръжка на трева?

Поддръжката на трева включва редовно косене

Настройте правилно поливната си система за добра поддръжка на тревата

Персонализирайте вида на тревата си – поддръжка на трева

Добавете тор към вашата рутинна поддръжка на тревата

Инвестирайте в контрол на плевелите, за правилна поддръжка на трева

Засявайте отново увредените участъци от моравата, това ще допринесе за правилната поддръжка на тревата

Аерирайте редовно почвата си за да постигнете правилна поддръжка на тревата

Organic Solutions – доказани професионалисти в поддръжката на трева

 

 • Поддръжка на трева 1
  Поддръжка на трева | Разгледайте при нас!