Торове

Торове за трева с удължено действие.

Продължителната употреба на торове в тревата се регулира от много професионални и екологични аргументи. Дългодействащите торове се дължат на специалните характеристики на висококачествени продукти. Тази уникална технология в света – Poly Plus ® позволява постепенно освобождаване на хранителните вещества в тревата, за период до 12 седмици след приложението, за разлика от обикновените селскостопански торове третиращи удърно и небалансирано растежа на тревата.​ Хранителните вещества в сърцевината са покрити с обвивка от стабилизирани природни восъци, които са напълно биоразградими. Дебелината отределя освобождаването на обвивката и дозиране на хранителни вещества, като по този начин се избягва предозиране на хранителни вещества и намалява извличането на хранителни вещества, което е особено важно за порьозни основи. Обвивката се състои от сяра и се намира непосредствено до ядрото от хранителни вещества. Сярата е едновременно едно от хранителните вещества за тревата, и регулатор на дозата на хранителни вещества от ядрото. Горният слой предпазва гранулите от механични повреди.

Защо е важно да използвате тор за трева?

Хората желаещи добре изглеждаща тревна площ прекарват безброй часове в грижи за имота си и и искат той да изглежда по най-добрия начин по всяко време. Очевидно е, че нищо не допълва вашия дом и градина по-добре от буйна и зелена морава.

Виж повече
Тор за трева 1

Тор за трева – защо е важно да се използва

Прилагането на тор за трева на вашата зеленина е един от най-важните начини, по които можете да се грижите за нея и да я защитите – независимо дали избирате органични методи или търговски препарати. Торовете за трева влияят върху цвета и наситеността на вашата тревна площ, както и способността й да се възстановява от стреса, предотвратяват плевелите и болестите да опустошат моравата ви.​

Как действа тора за трева?

Торта за трева работи, като осигурява основни хранителни вещества за развиващите се растения. Торът за трева е подобен на мултивитамини или заместители на хранене за вашата зеленина. Много торове за трева съдържат елементи, които ще подобрят начина, по който работи почвата – с частици като торф, за да й помогнат да задържа по-добре вода, или вермикулит и  перлит, които позволяват на въздуха да тече свободно, и помагат на корените да укрепнат.

Хранителните вещества се срещат естествено в добре поддържани почви, но усложнения като проблеми с дренажа могат да доведат до просмукване на хранителните вещества в подпочвените води. Добавянето на тор за трева може да бъде начин да подадете ръка за помощ на природата и да дадете нужното на моравата си.

Видове торове за трева

Въпреки, че може да има няколко различни формулировки, има два основни типа тор: органичен или синтетичен.

 • Торовете за трева, които се извличат органично от животни или растения, са съставени от по-големи молекули, така че може да отнеме много време на почвените организми да ги разградят, така че да могат лесно да се абсорбират от корените на растенията.
 • Неорганичните торове са направени от синтетични естествени растителни материали или естествени химикали, които се добиват, и обикновено действат по-бързо от органичните торове, тъй като са по-концентрирани.
  Тор за трева 2

  Тор за трева – разнообразие от видове

Как действа торът за трева?

Когато прилагате правилните видове тор за трева в точните моменти, моравата Ви ще става все по-зелена, а тревата по-силна. Зеленината може да се нуждае от голямо количество хранителни вещества, за да расте правилно, но от първа необходимост са  количества азот, фосфор и калий – всъщност толкова много, че често се нуждаят от допълване с тор за трева.

Правилното обработване на моравата ви с тор за трева ще повиши нивото на производство на хлорофил и ще укрепи корените и стъблата, което ще доведе до красива и здрава на вид трева. Всеки сорт трева може да се нуждае от малко по-различна формула на тора за трева, за да достигне своите върхови нива на растеж и здраве – а сенчестите зони може да изискват различни торове за трева от слънчевите места.

От какво се състои торът за трева?

Повечето търговски торове за трева имат 3 съставки – азот, фосфор и калий. Някои компании добавят в торта за трева следи от други важни хранителни вещества като цинк, магнезий, калций, сяра или желязо (които ще бъдат изброени на опаковката) – а някои формулировки ще съдържат само едно от основните хранителни вещества, които се съдържат в торовете за трева.

Защо е необходимо използването на тор за трева?

Тор за трева 3

Тор за трева – за поддържане на красива и зелена морава

Ето няколко важни причини, които ние от Organic Solutions представяме, за да имате яснота защо е необходимо да бъде използван тор за трева:

 • Торът за трева работи с важни хранителни вещества в почвата –  за да имате здрава тревна площ ви е необходима висококачествена почва. Използването на тор за трева за вашата морава е най-добрият начин да го направите. С течение на времето вашата почва естествено ще загуби много от важните хранителни вещества, от които се нуждае, за да оцелее. Ако наистина искате тази тучна, зелена морава, ще трябва да ги подмените с тор за трева. Торът за трева замества и допълва основните елементи, от които вашата тревна площ се нуждае за страхотен външен вид.
 • Вашата тревна площ се нуждае от торове за трева толкова, колкото от слънце и вода – тревата се нуждае от правилното количество вода и слънчева светлина, за да бъде здрава и зелена, но не забравяйте, че и хранителните вещества съдържащи се в тора за трева са от първа необходимост! Торът за трева ще й помогне да става по-здрава и да оцелее. За да бъде почвата възможно най-богата, тя се нуждае от 3 ключови елемент – фосфор, азот и калий. Бихте могли да си я представите като като триединството на вашата морава. Ако нямате дори един от тези елементи, моравата ви ще изглежда спаружена и кафява. Вие храните тялото си, но моравата ви също се нуждае от храната съдържаща се в торта за трева.
 • Това е зелено решение – извинете за играта на думи, но торът за трева е фантастично решение, когато се използва правилно. Тъй като използва естествени химикали и витамини, това е решение за грижа за зеленината, което можете да използвате добре. Не само, че се грижите за моравата си, като използвате тор за трева, Вие се грижите и за околната среда. Няма нужда да се притеснявате за излишните отпадъци, тъй като тора за трева просто се разпръсква в почвата.
 • Лесен е за използване – дори  да не желаете да използвате услугите на професионалисти бихте могли да използвате тор за трева. Винаги можете сами да я разпръснете. Всичко, което трябва да направите, е да го разнесете равномерно и да следвате инструкциите. С помощта на тора за трева зелената ви площ ще изглежда по-добре от всякога.
 • Вашата трева ще расте по-бързо – вече знаете, че торът за трева е важна част от диетата на вашата морава. Но знаете ли, че това всъщност ще помогне на вашата трева да расте по-бързо? Не можете да разчитате единствено на почвата си за страхотен, здравословен живот на растенията. Ще получите по-добри резултати, като използвате тор за трева.
 • Торта за трева е изгодна  – голяма част от хората със зелени пространства се притесняват от разходите. Е, има малко добри новини! Използването на тор за трева често е доста рентабилно. След торенето всичко, за което трябва да се грижите, е основната поддръжка.

Ако се интересувате от поддържането на красива, зелена морава, свържете се с нас! С правилната употреба на тор за трева вашата морава ще изглежда по-добре от всякога. Свържете се с експертите на Organic Solutions и направете първата крачка към тревната площ на мечтите си още днес!

Защо е важно да използвате тор за трева?

Как действа тора за трева?

Видове торове за трева

Как действа торът за трева?

От какво се състои торът за трева?

Защо е необходимо използването на тор за трева?

 • Торове 1
  Торове | Разгледайте при нас!
торене на тревни площи

Гранулирани торове

Показване на 6 резултата

Течни торове

Показване на 3 резултата