Многовидовите тревни смески стават все по-популярни благодарение на ползите, които носят за здравето на почвата и биоразнообразието.

Какво е тревна смес?

Тревна смес 1

Тревна смес – какво представлява

Тревните смески се състоят от различни видове семена. Благодарение на правилния подбор на подходящи взаимно подпомагащи се семена, тревните смески биват подходящи за различни климатични условия, всякакви терени и разнообразни начини на употреба. Тревната смес в зависимост от вида си може да бъде засадена като на сенчести така и на слънчеви площи. С нея можете да обогатите биоразнообразието на моравата си, в парка, около спортни съоръжения навсякъде където имате нужда. Различните характеристики на тревните смески предлагани от Organic Solutions Ви дават възможност да изберете най-доброто според вашите нужди.

Как да изберем вида тревна смес?

Бихте могли да изберете правилната тревна смес като си зададете следните въпроси:

  • Какво е специфичното във вашата градина – в зависимост от това дали вашата зелена площ е на изцяло слънчево или сенчесто място можете да прецените каква тревна смес да поръчате. Ние от Organic Solutions предлагаме както за слънчеви и сенчести места, така и за терени, които са в смесени участъци;
  • Какво ще бъде предназначението на тревната ви площ – този въпрос е от изключително важно значение. Според това дали ще бъде използвана за декоративна морава или за място на което биха играли деца и домашни любимци или пък теренът ще бъде за специализирана употреба, тревните смески могат да бъдат изключително различни. Според предназначението бихте могли да стесните кръга между основните видове.
  • Какви възможности за поддръжка ще имате – голяма част от тях се нуждаят от редовно поливане. За да се развиват нормално тревните площи е необходима правилна и редовна поддръжка. Добре е да изчислите според свободното си време честотата на косене, този фактор ще бъде ключов в изборът Ви на тревна смеска.

    Тревна смес 2

    Тревна смес за вашия двор

Защо да изберете тревните смески предлагани от Organic Solutions?

В Organic Solutions предлагаме разнообразие от тревни смески, носещи предимството на биоекстрактите. В каталога ни те са обработени предварително, за да гарантират бързо покълване. Този тип обработка на тревните смески предотвратява заболяването на посевите забързва процеса на кълняемост. Съдържанието в тревните смески на подсилващите ги биоекстракти предлага сигурна защита срещу заболявания развиващи се по време на покълването което гарантира:

  • Повишаване на резултатите, свързани с покълването на тревните смески;
  • Подсилване и забързване при образуването на коренова система – разликата се усеща още при първите шест дни;
  • Кълняемост до седмица;

Защо предварителното обработване на тревните смески е от голямо значение?

Иновативната технология на байцване извършвана от нашите специалисти директно върху тревната смеска е сигурна превенция за развитието на вредни гъбички и бактерии. След тази процедура можете да бъдете спокойни за бъдещите Ви посеви и тяхното развитие.

Тревна смес 3

Тревна смес – богат асортимент от Organicsols

Друга наша технология е обработването им с екстракт от кафяви морски водорасли. Съдържащите се в него ензими неутрализират генетичната особеност на растенията да не започват да покълват преди условията на външната среда да станат благоприятни за целта.

Какъв асортимент от тревни смески предлагаме в Organic Solutions?

Нашата компания разполага с голям асортимент от различни тревни смески, подходящи както за домашна употреба така и за покритие на паркове, площадки и спортни терени. Специалистите ни са добре обучени да прилагат най-новите технологии и идеи за полагането и поддържането на тревни смески. Ето какво предлагаме:

  • Тревна смеска за покритие на голф-игрища – тя се състои от пет компонента. Agrostis е невероятно издръжлив на дълбоко загребване сорт. Притежава много фини листа и къси подземни и надземни израстъци. Червената власатка от своя страна допринася за гъстотата й и тя е подходяща за ниско косене. Многогодишният пасищен райграс е особено издръжлив вид. Като част от тревната смеска увеличава товароподемността на площта. Ливадната метлица е трева със сериозна съпротивителна сила и регенерираща способност. Тя стабилизира тревната смеска и я прави подходяща и за изключително натоварени площи. Poa supina се отличава с издръжливостта си на сянка. Притежава всички качества на трева подходяща за всякакви спортни терени. Съчетанието на тези изключителни пет сорта в тревната смеска за голф-игрища я превръща в перфектният вариант позволяващ по-добър терен за спортистите.
  • Тревни смески за посев върху игрища и терени за отборни спортове – този тип е съставен от сортове с изключителна издръжливост и товаримост. За да може да се извърши бърза и сигурна сеитба нашите професионалисти обработват тревната смес двукратно с екстракт за покълване и повишаване на издръжливостта срещу гъбички, който значително подобрява кореновият растеж. Ние от Organic Solution знаем, че колкото и добра да е поддръжката на терена тя бива неефективна ако качеството на тревната смес е под въпрос. За това нашата тревна смес е съставена единствено от най-високо квалифицираните сортове тревни смески подбрани за спортни терени. Само така имаме възможност да постигнем товаримостта и гъстотата подходящи за спортните терени. Мотото на Organic solutions е “ безкомпромисно качество – зрънце по зрънце, без пропуск”! Нашите вътрешни стандарти за качество на тревните смески надвишават пазарните условия. Тревните чимове за спортни площи отгледани от нашите тревни смески са подходящи както за професионални така и за непрофесионални спортни терени. Качествените тревни смески гарантират липсата на бурени, дълбокото вкореняване, липсата на ерозионни проблеми в периода на израстване и възможността за незабавно пълно натоварване (след три седмици). Малко са фирмите в България можещи да предложат висококачествени тревни смески със способността сортовете да растат на ширина. Тази способност при тревните смески се смята за генетичен белег при модерното отглеждане на растения съответстващи на специфичните изисквания за натоварване на терените за отборни спортове. Растежът на ширина при качествените тревни смески способства за постигане на перфектна гъстота, отлично вкореняване и по-малък добив на нарязана трева.
  • Тревни смески за посяване на развлекателни площи и паркови пространства – в асортимента на Organic Solutions можете да откриете неподражаемо разнообразие от тревни смески за градинско и ландшафтно оформление на мечтаният Ви екстериор. Ние гарантираме, че нашите продукти ще се превърнат в площи, които са лесни за поддръжка, притежават висока устойчивост и притежават перфектен зелен цвят с атрактивно излъчване. Нашите тревни чимове за озеленяване са посяти от тревни смески специално създадени с гаранция за липса на бурени и с обещание за равномерен растеж независимо от това дали са поставени на изключително слънчево или сенчесто място.

Доверете се на професионалистите в Organic Solutions, методите ни на работа и висококачествените ни продукти ще Ви помогнат в изграждането на перфектната тревна площ!

  • Тревна смес 1
    Тревна смес | Разгледайте при нас!

Какво е тревна смес?

Как да изберем вида тревна смес?

Защо да изберете тревните смески предлагани от Organic Solutions?

Защо предварителното обработване на тревните смески е от голямо значение?

Какъв асортимент от тревни смески предлагаме в Organic Solutions?